Посета Сајму књига

Ученици седмог разреда су са својом наставницом српског језика и књижевности и библиотекарком Бојаном Живановић посетили у среду, 26. октобра 2016. године, највећу културну манифестацију у региону, 61. Међународни београдски сајам књига. Циљ ове посете био је, пре свега, да се ученици, који су у том узрасту када развијају читалачки дух и формирају свој укус, заинтересују за читање што већег и разноврснијег броја књига. Они су, такође, добили могућност да на једном месту обиђу велики број издавача и да се информишу о тренутно водећим и награђиваним ауторима и насловима, како у нашој, тако и у светској књижевности.

Један од циљева посете Сајму књига био је и тај да се успостави сарадња са неким издавачким кућама у виду промоција дечјих књига као и гостовања писаца за децу у нашој школи, што је и остварено.

Наши драги седмаци провели су једно пријатно поподне у разгледању и одабиру књига по свом укусу и вратили су се кући пуни утисака и са књигама у рукама, што је и био слоган овогодишњег Сајма: „Књиге у руке“.