Час амбијенталне наставе - Дневник Ане Франк

У уторак 16. октобра 2018. године у Дому омладине, ученици седмог разреда наше школе су са својом наставницом српског језика Бојаном Живановић и наставником математике Душаном Радојевићем присуствовали извођењу представе „Дневник Ане Франк“.

Након обраде „Дневника Ане Франк“ на часовима српског језика, ученици су изразили жељу да одгледају и позоришну представу рађену по мотивима ове потресне исповести једне од жртава Холокауста. То је прича о јеврејској девојчици која свој дневник испуњава догађајима, размишљањима, осећањима, стрепњама током двогодишњег скривања са породицом у тајним просторијама амстердамског поткровља за време Другог светског рата.

Представа је едукативног типа и шаље много дубљу поруку него што се у првом тренутку чини. Ана представља симбол једног времена, једног страдања и једне трагедије која је заувек променила овај свет. Она не престаје да машта ни у најтежим тренуцима и жуди за слободом, а њен дух, који и данас лебди над нама, поручује да је људски живот највреднији на свету.