Новогодишња акција „Употреби машту – покрени рециклажу“

У новогодишњој едукативно-креативној акцији „Употреби машту – покрени рециклажу“, коју је организовало ЈКП „Градска чистоћа“, учествовали су ученици од првог до четвртог разреда 25 београдских основних школа. Задатак је био да направе новогодишњу јелку од рециклажног отпада, тако што ће за њену израду користити материјале као што су пластика, лименке, папир, картон, текстил и дрво.

Најлепшу јелку направили су ученици одељења 1-1 наше школе са учитељицом Јеленом Ристивојевић и њима су представници Града и ЈКП „Градска чистоћа“ уручили награде. Школа је добила рециклажне канте како би ученици убудуће могли да врше примарну селекцију рециклажног отпада. Јелка је направљена од 359 ролни и висине је око 175 цм. Свећице, украси и стабло јелке су такође направљени од картонских ролни. У украшавању јелке учествовали су и ученици осталих разреда.

Директорка школе Марица Ременски истакла је да се у школи иначе организују бројне активности које децу едукују да брину о својој животној средини и да им је из тог разлога посебна част што су победили у овој акцији.