Дан школе "1300 каплара"

Наша школа поносно носи име по храбрим и одважним младићима, који су младост и животе дали за слободу своје отаџбине у Првом светском рату.

Сваке године обележавамо Дан наше школе 15. новембра, а ове године смо капларима посветили бројне литерарне и ликовне радове. Они су представљени на виртуелној изложби, коју је покренула наставница ликовне културе Ирена Митровић, а придружили се многи учитељи и наставници са својим ђацима. На часовима одељењских заједница разговарали смо о херојском подвигу младих каплара.

Посебно смо поносни на кратки филм који је направљен поводом обележавања Дана школе. У филму је приказан историјски осврт оснивања и трајања наше школе, прича о капларима и Првом светском рату, као и бројне актуелности у нашој школи. Пројекат су осмислиле учитељице Данијела Траиловић и Јелена Ристивојевић, а у реализацији пројекта учествовао је Тим за културне активности, директорка школе Марица Ременски, као и учитељи, наставници и ученици ОШ "1 300 каплара".

Свим ђацима и запосленима честитамо Дан школе!


Изложба радова за Дан школе-наш виртуелни пано "каплари"

Поред филма који је направљен за Дан школе, наши ученици су своје ликовне, а и литерарне радове ставили на још један падлет и тако евоцирали успомене на ђаке, капларе по којима наша школа носи име.

Made with Padlet