Матуранти (упис)

Листе жеља

Писмо Министра ученицима осмог разреда

Правилник - конкурс за упис ученика у први разред средње школе

Календар активности за спровођење завршнот испита на крају основног образвоања и васпитања за школску 2020/2021. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину

Обавештење за родитеље/друге законске заступнике - портал "Моја средња школа"

Матуранти
Календар уписа
Конкурс за упис у средњу школу
Правилник о упису ученика у средњу школу
Упутство за родитеље и друге законске заступнике
Литерарни кутак
Матуранти (припремна настава)
Такмичења
Актуелности

Ученик генерације и носиоци Вукове дипломе у школској 2016/17. години
Информације о начину бесплатног добијања Бус Плус ђачких легитимација >>
Правила понашања ученика, запослених и родитеља ученика >>
Јеловник
(25.11-2.12.2022)
Организације и активности
Занимљивости
Бодовање завршног испита и општег успеха >>
Предмети

Јавни позив Текст пријаве (услови за пријављивање)

Републичко такмичење из технике и технологије

Наша ученица 5/1, Нина Илић учествовала је на Републичком такмичењу из технике и технологије, које је одржано у Нишу 15.5.2021. године и освојила трећу награду.

Примена наученог

Наши ученици шестог разреда и одељење 5-1 у сарадњи са наставником математике освојили су 3. место на наградном конкурсу Издавачке куће "Вулкан знање" - "Примена наученог".

Погледајте опширније...

Тематски дан - пројектна настава

Наставници Душан Радојевић и Јасмина Вукојевић, Лола Миловановић и Милина Смиљанић применили су знања стечена на семинару Настава која подстиче критичко мишљење и решавање проблема. Том приликом ученици петог и седмог разреда учествовали су у активностима за тематски дан "Том Сојер решава једначине у мејккод окружењу", као и у активностима везаним за пројектну наставу. Ученици су правили паное, научили су шта су то мапе ума, питања вишег реда, правили презентације и видели како могу искористити стечена знања из програмирања како би решили задатке из математике.

Хелена Милошевић

Ученица 7-1, Хелена Милошевић, тренира кошарку дуги низ година. Ове године је са својим клубом Визура, у рангу пионирки, освојила треће место на београдском турниру. Такође су у Нишу на државном финалном турниру 8 најбољих тимова у Србији освојили треће место. У Обреновцу, на финалном турниру најбоље 4 екипе из Београда, освојиле су друго место у рангу кадеткиња. Девојчице које се такмиче у том узрасту су 2004. или 2005. годиште, а наша Хелена је 2007., тако да је најмлађа међу њима. Желимо јој пуно успеха и даље!

Шести републички фестивал "Ризница талената"

На 6. републичком фестивалу под називом ,,Ризница талената" који организује учитељско друштво-Ниш, ученици старијих разреда наше школе учествовали су са својим ликовним радовима на ликовном конкурсу под називом "Заједно смо лепши, заједно смо јачи". Освојили смо 2. место и похвалу на републичком фестивалу, а дипломе су добили:

Име и презиме ученика/ученице Одељење Пласман
Страхиња Баћић 6/2 2. место
Марија Родић 6/1 похвала

Међународни дан детета

Међународни дан детета у многим земљама обележава се сваке године 1. јуна. На првој Светској конференцији о добробити деце, која је одржана 1925. године, у Женеви, проглашен је 1. јун Међународни дан деце.

Ученици наше школе говорили су о правима и добробити деце, као и о организовању дешавања намењених деци. Овог дана посебно се помињу права деце на живот у миру, право на здравствену заштиту и на складан развој у оквиру породице и шире друштвене заједнице.

Ученици продуженог боравка, са својим учитељицама, ликовним радом истакли су равноправност деце широм света. Издвојили су поруке о правима детета и попут балона пустили у свет глас деце.

Заједно можемо у одважнији свет без дискриминације, у бољи свет за свако дете!

Државно такмичење из физике

У суботу и недељу, 29. и 30.05.2021. године одржано је Државно такмичење из физике у Сокобањи. Нашу школу је представљала ученица Маша Ћирковић 8-1 и на том такмичењу је освојила похвалу. На Градском такмичењу је освојила друго место.

Искрене честитке нашој Маши!

Радови деце са Звездаре на Међународном ликовном фестивалу у Нантонгу

На Међународном ликовном фестивалу младих који је одржан у понедељак, 31. маја у Нантонгу у Кини, нашао се и рад наше ученице, Јане Долинге. Изложени су радови деце са Звездаре узраста 4-6 година, 7-9 година и основношколског узраста.

Деца су на својим радовима на тему „Живот је леп“ приказала хармоничан однос човека и природе у времену након пандемије Ковид-19.

На Фестивалу који је отворен у градској Библиотеци учествовали су градови побратими са Нантонгом, међу којима и Градска општина Звездара. Присутне је путем видео бима поздравио председник ГО Звездара Владан Јеремић који се захвалио на позиву и могућности да деца са Звездаре буду део овако лепе манифестације којом се јача културна сарадња два града, а самим тим и учвршћује гвоздено пријатељство које постоји између два народа.

Невероватна Нина

Још медаља и успеха за нашу школу. Овога пута у спорту који нам је донео медаље на свим такмичењима - теквонду. Првенство Србије за пионире и јуниоре се одржало 15.05.2021. године у Београду, у Хали спортова "Ранко Жеравица", у организацији Теквондо Асоцијације Србије. На такмичењу је учествовало 719 такмичара. Наша Нина Станојевић освојила је злато.

Нина је чланица Теквондо клуба Галеб, Јуниор, А класа,- 42 . На Државном првенству је освојила златну медаљу.

Светски дан игре

Светски дан игре који се обележава сваког 29. априла обележили су и наши ученици трећег разреда. Покрет као матерњи језик нашег тела и душе је примарни облик изражавања наших мисли, осећања и потреба. Кроз њега славимо своје постојање, радујемо се и тугујемо.

Срећан нам сваки њен дан!

Музички пројекат студената ФМУ за наше ученике

Студенти Факултета музичке уметности направили су леп музички пројекат за наше ученике. Пројекат има за циљ да деци приближи музику барока, коју студенти прве године Факултета музичке уметности у Београду проучавају у оквиру курса Историје музике. Студенти су, такође, ученицима у пројекту приказали и инструменте које свирају: флауту, обоу, хорну, фагот и кларинет. Овај пројекат представљен је у оквиру програма сарадње родитеља и школе. Наиме, професорка на Факултету музичке уметности Ивана Перковић, чији су студенти направили пројекат, мајка је наше ученице другог разреда.

Погледајте музички пројекат:

Захваљујемо се студентима и њиховој професорки!

Дан књиге - ликовни радови ученика

Илустрацију сцене из омиљене књиге, поводом Дана књиге, радили су ученици 5. и 6. разреда:

  1. Јана Долинга 5/2 - "Северна капија", Данијел Јовановић
  2. Страхиња Бачић 6/2 - "Бајке за децу"
  3. Нина Илић 5/1 - "Мали принц", Антоан де Сент Егзипери
  4. Лара Лазић 5/1 - "Haikyu" - Haruichi Furudate
  5. Василије Јањушевић 6/3 - "Minecraft"
  6. Андрија Живанчевић 5/1
  7. Матија Тодоровић 6/2

Светски дан шума

Светски дан шума прославља се 21. марта, како би се истакао значај шума и бројне користи које човечанство има од њих. Овај значајан еколошки празник у нашој школи обележио се у току четврте недеље марта, едукативним и ликовним радионицама. Ученици млађих разреда су својим ликовним радовима приказали лепоту и раскош дрвећа у пролеће и тиме одали захвалност шумама широм света.

"Мали Пјер"

Наши ученици, упркос мерама које спречавају нормално одвијање такмичења, нижу успехе. Тако су и овај пут остигли запажен успех на ликовном конкурсу за најбољу дечију карикатуру "Мали Пјер".

Општинско такмичење "Мали Пјер" одржано је у марту 2021. године.

Ученица Ања Илић (3/3) освојила је другу награду за карикатуру "Краљица Елизабета у Хермионином костиму".

Ученици старијих разреда су освојили два прва и једно треће место. Честитамо Иви Јовановић (7/2) и Долинга Јани (5/2), као и наставници Ирени Митровић.

Мале олимпијске игре

У организацији „Београдске асоцијације за школски спорт”, у среду 3. марта 2021. године одржано је Општинско такмичење "Мале олимпијске игре - полигон свестраности" и то у две категорије - дечаци и девојчице. Ученици трећег разреда освојили су 2. место. Показали су брзину, спретност и прецизност, а уједно су се и лепо забавили.

Током такмичења, поштовале су све све мере заштите и превенције.

Општинско такмичење из математике

На општинском такмичењу из математике, ученик 6. разреда, Јанко Ивић освојио је 2. место и самим тим се пласирао на окружно такмичење које ће се одржати 21.3.2021. године.

Окружно такмичење је планирано у две школе, ОШ "Бора Станковић" и ОШ "Данило Киш" на Вождовцу.

Јанку честитамо и желимо срећу на наредном такмичењу!

8. март - радионица у продуженом боравку

У оквиру ликовне радионице, ученици продуженог боравка са својим учитељицама су радили пано на тему "8. март".

У раду је представљена жена/мајка као симбол љубави, лепоте, радости, нежности, топлине...

Дан розе мајица

У нашој школи је 24. јануара 2021. обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Овај дан се широм света разним манифестацијама и активностима обележава последње среде у месецу као Дан розе мајица. Пре 14 година у Канади један ученик је у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома. Због тога се облачењем розе мајице на овај дан пружа подршка и подсећа на заштиту од насиља и дискриминације.

Ученици школе "1300 каплара" су својим ликовним радовима, порукама, плакатима и својим розе мајицама послали поруку - стоп насиљу.

Спровођење акција у заштити и очувању животне средине

И ове школске године ученици 5. разреда су на часовима Чувара природе, презентовали и приказали на које све начине може да се заштити и очува животна средина. Радовима који красе ходник наше школе, скрећу пажњу својим младим и старијим другарима на важност у очувањеу здраве животне средине.

Пројекат eTwinning

У склопу eTwinning пројекта Creative English, одељење 3-3 је са својом наставницом енглеског језика Лолом Миловановић обележило Дан сигурности на интернету- Safer Internet Day.

За пројекат су ученици учествовали у писању акростичне, заједничке песме која се тиче правила понашања на интернету и илустровању слова за исту. Песма и слова су настали као резултат рада неколико земаља учесница - наши другари су из Азербејџана, Северне Македоније, Пољске, Турске, Грузије и Румуније. Такође смо се подсетили правила које смо радили и на прошлом пројекту.

У ХЛАДУ ЈАСЕНА

Цвећарска секција, упркос бројним препрекама, ради. Поред наставнице која је води и ученика, вредни чланови су и домар Љуба Јовановић и вредне теткице. Љуба је, помоћу донација, набавио биљке за целу школу, а поред тога, учествовао је и у садњи јасенова које је школи поклонила Градска општина Звездара.

Јасен је, још од давнина, познат као чудотворна биљка. Звали су је и „света“, а доказано је да лечи и велики број различитих болести. Ко зна, можда помогне и око короне.

Типуј на знање, здравље је у игри

У оквиру наградног конкурса за ученике основних школа на територији општине Звездара под називом “Типуј на знање, здравље је у игри”, поводом новогодишњих и божићних празника, које је организовало удружење “Сви на вагу”, у сарадњи са Градском општином Звездара, 13.01.2021. године, на платоу испред општине Звездара додељене су награде најуспешнијим учесницима и школама. “Здравим” порукама је окићена јелка, и подељени су поклони.

Захваљујући ученицима наше школе, школа је награђена апаратом за мерење шећера у крви, како би свима увек здравље било приоритет.

Ученици наше школе који су победили на конкурсу, Страхиња Баћић, Теодора Крнетић, Уна и Теа Коесхалл, добили су заслужене пакетиће.?

Интегрисани часови у трећем разреду

Ученици одељења III-2 су на часовима ликовне културе на темe „У музеју“ и „Споменици културе нашег краја“ имали задатак да направе скулптуру у простору, макету или да нацртају неки материјални историјски извор (манастир, тврђава, споменик). Радили су на интегрисаним часовима пројектне наставе и ликовне културе, примењујући знања стечена из наставног предмета природа и друштво. Ученици су се забавили користећи различите материјале приликом израде (глина, пластелин, дрво), а радове су приказали на малој одељењској изложби.

Стрељаштво

Ђорђе Бранковић, ученик 6-3, је тек у септембру почео да тренира стрељаштво, категорија ваздушна пушка, а у децембру је, са својом екипом освојио прво место у другом колу београдске лиге. Пласирао се, у појединачној конкуренцији у треће коло.

Браво Ђорђе, навијамо за тебе.

Пројектна настава

На самом почетку школске 2020/2021. године ученици су кроз низ активности представили мере заштите здравља од заразе COVID-19. Циљ је подизање свести ученика о потребама ношења маске и дистанце путем израде маски и едукативних плаката.

Учитељи су са ученицима млађих разреда у току прве недеље септембра на часовима ликовне културе осмислили плакате које су поставили на паное, а који имају за задатак да јасно прикажу како се понаша у доба короне у школи. Све мере заштите су приказане на плакатима и имају задатак да децу опомињу и подсећају на све мере зааштите.

У оквиру предузетничке активности, на интегративним часовима пројектне наставе и ликовне културе, организовано је прављење маски у току септембра које би требале да се продају у школи. Маске су правили ученици млађих разреда као и ученици петог разреда. Маске су од различитих материјала, веома су декоративне и испољена је дечија креативност и машта.

Gamenglish for kids

Gamenglish for kids, на порталу eTwinning, пројекат на ком је претходне школске године наставница енглеског језика Лола Миловановић радила са одељењем 2-3 је, осим Националне, добио и Европску ознаку квалитета. То значи да је пројекат признат на највишем европском нивоу.

Пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала www.etwinning.net.

Честитамо још једном на оствареним резултатима!

"Дигитални свет у мојој учионици"

У Установи културе "Пароброд", дана 22.10.2020. године, одржана је додела награда учитељима и наставницима из целе Србије, који су написали најбоље радове, као примере добре праксе, на едукативној радионици "Дигитални свет у мојој учионици".

Учитељица наше школе Зорица Медић је освојила треће место и награђена за рад "Дигитални уређаји и наше здравље".

Нови предмет "Дигитални свет", за ученике првог разреда, почео је ове школске године и истиче важност информатичке псимености, коришћење дигиталних технологија будућих генерација, као и развој предузетништва код младих људи.

Општинско такмичење из атлетике

Ученици наше школе су 23.10. учествовали на Општинском такмичењу из атлетике, које је одржано на стадиону у Кошутњаку.

Забележили су запажене резултате: Теодора Крнетић 5/1 прво место на 600 м и пласман на градско такмичење, Вељко Ивковић 6/3 друго место на 60 м, Сава Мијаиловић 8/2 друго место у скоку у вис и треће место на 800 м, Софија Сарјановић 8/1 треће место на 100 м, Петра Глушац 8/1 треће место на 300 м, Ана Јушковић 6/3 друго место на 300 м.

Децу је на такмичење водила наставница физичког васпитања, Татјана Станковић.

Честитамо свим учесницима на оствареним резултатима.

Дигитални свет у мојој учионици

Поводом учествовања на конференцији "Дигитални свет у мојој учионици", комисија је припрему и презентацију наше колегинице, учитељице Зорице Медић, изабрала као једну од три најбоље. Награђена припрема написана је за наставну јединицу под називом "Дигитални уређаји и наше здравље".
Свечана додела награда одржаће се 22.10.2020. у Установи културе "Пароброд".

Светски дан чистих планина

У оквиру програма културних активности, у нашој школи обележен је Светски дан чистих планина. Широм света, 26. септембра користи се прилика да се створи свест о значају планина. На овај дан се обавља чишћење планина, посете природи и планинарења. Ученици трећег разреда су овај дан обележили пригодном радионицом и израдом плаката на ову тему.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА- 26. СЕПТЕМБАР

У оквиру eTwinning пројекта „Differences are our richness“, одељење 2-3, са својом наставницом енглеског језика Лолом Миловановић, учествује у активностима за обележавање Европског дана језика. На иницијативу Савета Европе, Европски дан језика се прославља 26. септембра сваке године од 2001. у сарадњи са Европском комисијом. Општи циљеви су информисање јавности о значају учења језика, промовисање језичког и културолошког богатства Европе и подржавање целоживотног учења језика.

Ако и ви желите да будете део ове занимљиве манифестације, кликните овде и пронађите активност за себе. Можете се окушати и у разним изазовима као тајни агент.

Ми смо Дан језика обележили овако:

European day of languages

Дан заштите озонског омотача

У оквиру програма заштите животне средине и културних активности школе, у нашој школи је 16. септембра обележен Међународни Дан заштите озонског омотача. Иако су специфични услови у којима похађамо наставу, млади чувари природе су разумели важност озонског омотача кроз прилагођене видео садржаје, презентације, слике и текстове. Њихово ангажовање је обједињено на заједничком паноу.

Циљ обележавања Дана заштите озонског омотача је и подизање опште свести о потреби заштите озонског омотача који чува свет на Земљи од штетног ултраљубичастог зрачења и утиче на атмосферску расподелу температура и климу на планети. Сунчева светлост омогућава живот, а озонски омотач омогућава живот онакав какав знамо.

eTwinning

Поносни смо што можемо да кажемо да је пројекат у ком је одељење 3-3 учествовало прошле школске године добио Националну ознаку квалитета и што је препознат као пројекат од значаја од стране eTwinning портала. Ове године настављамо даље, са новим пројектима, и надамо се истом успеху и добрим резултатима.

Честитамо!

Ученик генерације ОШ "1300 каплара" 2019/2020 године -
Нађа Полугић

Ове године осми разред је у нашој школи завршила једна изузетна генерација ученика. Било је ту пуно ученика који су били одлични, који су били пристојни, добри другари, хумани... За себе и своју школу освојили су бројне награде и медаље. Да пропозиције дозвољавају могло је да се избере неколико ученика који су, заиста, обележили генерацију. Ипак, само један од све те изузетне деце је ученик генерације. То је Нађа Полугић. Пошто она најболљ зна шта је све урадила и освојила од награда током свог осмогодишњег школовања, прочитајте шта је она рекла о себи.

Погледајте детаљније...

Пројекат eTwinning

У току школске 2019/20. године, одељење 2-3 и наставница енглеског језика Лола Миловановић су учествовали у eTwinning пројекту Gamenglish for kids. Пројекат је рађен у сарадњи са школама из Турске, Италије, Пољске, Северне Македоније, Португалије, Албаније, Грузије и Украјине. Циљ пројекта је био да се усвајање вокабулара енглеског језика споји са занимљивим активностима како би само учење било занимљивије и трајније. Током трајања пројекта смо интензивно сарађивали са другим школама, играли се, научили пуно тога и добро се забавили. Надамо се да ћемо и следеће године учествовати у сличним активностима.

Пројекат је предат на евалуацију и надамо се да ћемо добити националну ознаку квалитета. То ће нам бити показатељ да смо добро радили, али и подстицај за даље учешће у овим и оваквим пројектима.

Републичко такмичење за најбољу карикатуру "Мали Пјер"

На републичком такмичењу за најбољу карикатуру "Мали Пјер" у старијем узрасту наша ученица Лара Веселиновић (8/2) освојила је прву награду са максиманим бројем поена.

Дигитална изложба радова

Честитамо Лари!

Драги осмаци,

Налазимо се на крају стазе дуге осам година, а свих осам година вашег школовања корачали смо заједно. Сада се ви опраштате од свих нас, и како каже Мика Антић, страшно дугим корацима одлазите у свет, у нову школу, у будућност.

Сви ми који смо вас пратили од првог слова до матурског испита, желимо вам светлу и блиставу будућност. И, надамо се, да ћете се понекад вратити да нам испричате новости из вашег живота. Увек ћемо бити ту за вас.

Осећам да сте љути јер вам се чини да вам је неко украо последњи, онај најлепши месец у школи и да због тога нисте стигли да још једном загрлите друга, другарицу, да на одмору видите своју симпатију, да заједно слушате музику на путу до школе.

Осећам да сте љути. А, љута сам и ја јер нисам могла ни да замислим овакав растанак. Сви растанци су болни, а овај је још тежи јер не можемо да се растанемо онако како смо замишљали. Свима нам је ова ситуација украла могућност да се загрлимо, запевамо, заплачемо...

А, сада треба да се и опростимо преко интернета, онако како смо и комуницирали последњих месеци.

Данас, 5.6.2020. године се опраштамо од свих вас рођених 2005. године. Сви часови су одржани, оцене су закључене. Није се чуло последње звоно. А, ипак је крај.

Можда се понекад и нисмо разумели, али смо вас увек волели и подржавали. И увек ћемо бити ту за вас. Верујем да ћемо успети да превазиђемо овај горак укус растанка. Сачувајте сећање на све лепе тренутке и на ову безбрижну етапу живота.

Веома смо поносни што смо били део вашег живота, одрастања и искрено се надамо да ће вам ових осам година у заувек вашој ОШ „ 1300 каплара“ остати у лепој успомени.

Драги наши матуранти, Желимо вам пуно успеха и среће у даљем школовању и животу.

Колектив ОШ „1300 каплара“

https://www.youtube.com/watch?v=QgVOEAqeGSw

Градско такмичење за најбољу карикатуру "Мали Пјер"

На градском такмичењу за најбољу карикатуру "Мали Пјер" награду су освојиле две ученице наше школе и пласман на републичко такмичење које ће бити одржано у јуну месецу.

У млађем узрасту прво место освојила је Нина Илић 4/1 (учитељица Зорица Медић).

У старијем узрасто треће место освојила је Лара Веселиновић 8/2 (наставник Милена Обрадовић).

Дигитална изложба радова

Честитамо нашим ученицима и желимо срећу на републичком такмичењу!

Дан писања писама

ПИШИ, ПИШИ МИ...

Светски дан писања писама одржава се 11. маја. Настава на даљину нас је, делимично, одвојила од наших ученика па је писање писама било и потреба. Наставници су предложили ученицима да напишу писмо, онако како се то некада често радило.

Погледајте опширније...

Успех наше ученице Ларе Веселиновић на градском (окружном) такмичењу из енглеског језика

На градском (окружном) такмичењу из енглеског језика, одржаном у недељу 15.3.2020. године, у Основној школи „Кнегиња Милица" на Новом Београду, Лара Веселиновић, ученица одељења VIII/2, освојила је друго место.

Честитамо нашој ученици!

Градско такмичење из физике

Градско такмичење из физике одржано је 14.03.2020. године у ОШ „ Бановић Страхиња“.

Учествовала су три ученика наше школе. Маша Ћирковић, ученица 7-1, је освојила 1. место, а Вук Павловић, ученик 6-2, похвалу.

Због актуелне ситуације, ове школске године није одржано Државно такмичење, а на њему би нас, сигурно са великим успехом, представљала Маша Ћирковић.

Искрене честитке свим такмичарима!

Општинско такмичење "Велике групе певача"

Дана 11.03.2020. године одржано је општинско такмичење "Велике групе певача" у основној музичкој школи "Владимир Ђорђевић".

Изведене су песме "Играле се делије" акапела, двогласно и "Чини ми се душо моја да је Србија" која је изведена уз клавирску пратњу наставнице Злате Јеремић и виолинску пратњу ученице Лане Ђурђевић из 8/1.
У двогласној изведби чланове су чинили следећи ученици: Елена Хинић 8/1, Лана Ђурђевић 8/1, Нађа Стојановић 8/2, Ива Мијаковац 6/1, Уна Трендић 6/1, Тара Тодоровић 6/1, Мина Ђурић 6/2, Нађа Лукић 6/2, Маша Ракојевић 6/2 и Сунчица Сенчић 6/2.

Након заседања комисије наша школа освојила је друго место.

Честитамо ученицима!

Маша Романић међу 15 најбољих

Наша Маша Романић, ученица 8/2, је међу 15 најбољих пливачица свих времена
(15 најбољих пливача и пливачица свих времена, на 25м леђним стилом).

Поносни смо на тебе! Браво Машо!

"Мали Пјер" - општинско такмичење

На општинском такмичењу за најбољу карикатуру "Мали Пјер", у награђеним и похваљеним радовима, нашло се 9 ученика наше школе који ће учествовати на градском такмичењу које ће бити организовано у априлу.

У млађем узрасту прву награду је освојила Нина Илић, IV/1 са радом "Фрида Кало" (учитељица Зорица Медић). Похваљени радови су од ученика: Валентина Станимировић, III/1 (учитељица Орнела Маслеша), Андреа Бојовић, III/1 (учитељица Орнела Маслеша), Вукашин Рибаћ, III/1 (учитељица Орнела Маслеша) и Милица Митровић, IV/2 (учитељица Ирена Стефановић).

У старијем узрасту похваљени радови су од ученика : Лара Веселиновић, VIII/2 , Максим Никић, V/2, Ивана Миленковић VII/1 и Ема Брадоњић V/1 (наставник Милена Обрадовић).

Школско такмичење рецитатора

Школско такмичење рецитатора, на коме су учествовали ученици млађих разреда ОШ „1300 каплара“, одржано је 5. марта 2020. године. Учествовало је 11 ученика (9 девојчица и 2 дечака).

У школи „ Др Арчибалд Рајс“ 6.3. текуће године, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике старијих разреда.

Погледајте опширније...

Такмичење из техничког и информатичког образовања и
технике и технологије

У недељу 01.03.2020. у ОШ „Иван Горан Ковачић“ одржано је општинско такмичење из Техничког и информатичког образовања и Технике и технологије.

Ученик 8/2 Марко Лукић такмичио се из Техничког и информатичког образовања у изради модела према задатку и решаваo тест за ученике осмог разреда . Oсвојио je 3. место и на тај начин се пласирао на градско такмичење које ће се одржатиу априлу.

Ученици Олга Бoјовић 5/2 и Дејан Црнобрнић 5/3 такмичили су се из Технике и технологије у изради модела према задатку и решавали су тест за ученике петог разреда. Oсвојили су трећу награду.

Представа за ученике нижих разреда

Дана 27.02.2020. године ГО Звездара је организовала представу „У цара Тројана козје уши“. Представа је одржана у фискултурној сали ОШ „С.Синђелић“ за све ученике од 1. до 4. разреда наше школе.

Општинско такмичење из енглеског језика

Општинско такмичење из енглеског језика одржано је према календару такмичења, у недељу 23.2.2020. у ОШ "Десанка Максимовић" (Општина Звездара). Лара Веселиновић, ученица одељења VIII/2 наше школе, освојила је треће место, при чему је у укупном пласману међу осморо најбоље пласираних ученика на територији целе општине.

Школа похваљује и Луку Мрђеновића, ученика одељења VIII/1, за учешће на такмичењу и остварен резултат.

БРАВО ЗА МЛАДЕ ФИЗИЧАРЕ

Дана 23.02.2020. је у ОШ "Стеван Синђелић" одржано општинско такмичење из физике. Учествовало је пет ученика наше школе, а њихови резултати су следећи:

Разред Име и презиме Пласман
6. разред Ђурђа Петровић 1. место
Вук Павловић 2. место
Алекса Поткоњак 3. место
Реља Богићевић 3. место
7. разред Маша Ћирковић 1. место

За неколико дана ћемо сазнати ко се све од наших ученика пласирао на градско такмичење. Честитке свим такмичарима на изузетном успеху!

Општинско такмичење из информатике

Такмичења су почела и наши ученици нижу успехе. Прво место са 85 бодова из рачунарства освојио је Јован Туцаковић, ученик 5-3. Браво, Јоване!

Општинско такмичење ученика основних школа из рачунарства одржано је 22.02.2020. године са почетком у 10 часова у основној школи "Павле Савић" на Миријеву. Такмичење је трајало два сата и за то време ученици су решавали четири задатка. На такмичењу су учествовала два ученика петог разреда, Јован Туцаковић и Маша Сопић.

Градско такмичење у пливању

Ученици наше школе учествовали су 17.12.2019. на Градском такмичењу у пливању и остварили запажене резултате. Наступило је укупно 10 ученика, а троје је освојило медаље. Маша Романић 8-2 била је прва у дисциплини 50 м леђно, Данило Ћурчић 2-1 је био први у дисциплини 50 м леђно, а Дуња Живковић 2-2 друга у истој дисциплини.

Честитамо свим ученицима који су се такмичили.

Општинско такмичење из математике

У суботу 7.12.2019. године у ОШ "Павле Савић", одржано је општинско такмичење из математике. Нашу школу представљало је 10 ученика, 5 из млађих и 5 из старијих разреда, који су били у пратњи дерурног наставника Орнеле Маслеша. Ученик 4/1 разреда Алекса Миленковић освојио је прво место са максималних 100 бодова, а ученица 4/2 разреда Јована Мирчетић такође прво место са 90 бодова. Они су се пласирали на градско такмичење, које ће бити у марту 2020. године.

Члан комисије за опшинско такмичење испред наше школе био је наставник математике Душан Радојевић.

Ђачка песничка сусретања

И ове школске године, млади песници наше школе учествовали су на традиционалној манифестацији „Ђачка песничка сусретања“. Први део такмичења одржан је у уторак, 12.11.2019. у Библиотеци „Бранко Миљковић“, када су своје песме су читали ученици наше школе, као и ученици још 3 звездарске школе.

Погледајте опширније...

КО ЗНА - ЗНА

Иако је фудбал спорт који се најчешће везује за мушку популацију, наши најуспешнији представници ове године су девојчице. Освојиле су треће место на општинском такмичењу.

Екипу чине: Нина Масал, Исидора Драгић, Антонија Милошевић, Невена Матић, Ана Јушковић из 5-3, Хелена Милошевић и Ива Мијаковац из 6-1 и Маја Сара Стефановић из 5-2.

Честитамо девојчицама и њиховој сјајној наставници Татјани Станковић.

Посета Сајму књига

И ове школске године, ученици наше школе посетили су Сајам књига. Ученици седмог и осмог разреда, у пратњи одељењских старешина Јасмине Вукојевић и Милована Никшића, као и наставнице српског језика Тамаре Анастасијевић, реализовали су овај културни догађај у четвртак, 24. октобра 2019. године, у време „Ђачког дана“, традиционално намењеног посети ученика.

Задовољство нам је што је ова посета протекла у најбољем реду; ученици и наставници су уживали у разгледању и куповини књига, дружењу и шетњи. Уверили смо се и овог пута због чега је ова регионално највећа манифестација посвећена књизи, позната као Празник књиге. Шездесет четврти међународни београдски сајам књига, под слоганом „Писмо=глава“, окупио је рекордни број посетилаца. Драго нам је што смо били део ове веома важне манифестације за ауторе, издаваче и дистрибутере књига, љубитеље писане речи, а посебно за децу и младе, за усвајање и неговање навика и осећаја за читање.

Oпштинскo такмичењe у атлетици

Ученици наше школе су учествовали на Општинском такмичењу у атлетици и постигли запажене резултате:

Презиме и име Одељење Пласман Дисциплина
Денић Акека 8/1 друго место бацање кугле
Ивковић Вељко 5/3 друго место 100 м
Типшин Петар 8/1 друго место скок у даљ
Младеновић Марина 8/1 треће место 600 м
Синобад Ружица 6/1 треће место 600 м
Глушац Петра 7/1 треће место 300 м
Мијаиловић Сава 7/2 треће место 100 м
дечаци осми разред треће место Штафета 4x100 м

Честитамо свима који су се такмичили.

НАША МАША

У нашој школи је увек било ммого талентованих ученика и многи од њих су познати у целом свету. Али, таленат за кинески језик до сада нисмо имали. Али, од 11.05.2019. имамо. То је наша Маша Ћирковић.

Тог дана , на Институту Конфучије у Београду, одржао се ХСК 1, тест за проверу знања из кинеског језика. Укупно има шест ХСК нивоа, али ако се прође ХСК 4 кандидати могу да добију стипендију за студирање у Кини. Сматра се да је тест положен ако кандидат има више од 120 поена. Максимум бодова који могу да се освоје на овом тесту је 200. Наша Маша је освојила свих 200!!!

Дечја недеља у нашој школи

Математика - блог о такмичењима и задацима

За ученике који желе да продубе своје знање из математике, да се опробају у решавању логичких загонетки и мисаоних проблема, да се спреме за неко математичко такмичење,... предлажемо:
Математика - блог о такмичењима и задацима