Актуелности

25/26.10.2018.
Ученици шестих и седмих разреда наше школе, са својим наставницима математике, директорком и библиотекарком посетили су, као и ранијих година, Сајам књига
погледајте детаљније>>
12.10.2018.
Ученици 7/2 су са својим одељењским старешином Бојаном Живановић обишли оближњи локалитет од великог културно-историјског значаја - Ново гробље.
погледајте детаљније>>
10/11.10.2018.
У среду 10. октобра 2018. године одржан је Јесењи крос за ученике од првог до осмог разреда;
У четвртак 11. октобра на стадиону на Кошутњаку одржано је Општинско такмичење у атлетици.
погледајте детаљније>>
Ученик генерације и носиоци Вукове дипломе у школској 2016/17. години
Информације о начину бесплатног добијања Бус Плус ђачких легитимација >>
Правила понашања ученика, запослених и родитеља ученика >>
Јеловник (12-16.11.)
Организације и активности
Такмичења
Школа похваљује (2017/18)
Занимљивости
Матура (матуранти)
Бодовање завршног испита и општег успеха >>
Предмети
Медање наших спортиста

На Градском такмичењу из атлетике, одржаном 18. октобра 2018. године, Петар Митић, ученик 8-3, освојио је 1. место у трци на 800 м.

На Градском такмичењу у пливању, одржаном 30. октобра, две ученице наше школе освојиле су медаље:

  1. Маша Романић, 7/2 – златна медаља, 50 м леђно;
  2. Ива Ћурчић, 8/2 – сребрна медаља, 50 м леђно.

Маша Романић је такође протеклог викенда 27-28. октобра освојила још једну златну медаљу у низу, у оквиру редовног такмичења „Зимска лига Београда 2018“.

Честитамо нашим спортистима!

Међународни дан хране

Поводом обележавања Међународног дана хране 16.10.2018. године у нашој школи су у другом и осмом разреду одржана предавања о здравој исхрани. Предавачи су биле учитељица Славица Бркић и наставница биологије Љиљана Јованивић. Ученици су на ову тему израдили пано који је изложен у холу школе.

Школа похваљује

Школа похваљује Петра Митића, ученика 8-3 за освојено 1. место на градском такмичењу из атлетике.

Школа похваљује ученице које су на градском такмичењу у пливању освојиле су две медаље и то: Машу Романић 7-2 за освојено прво место на 50 метара леђно и Иву Ћурчић 8-2 за освојено друго место на 50 метара леђно.

Честитамо!

Час амбијенталне наставе - Дневник Ане Франк

У уторак 16. октобра 2018. године у Дому омладине, ученици седмог разреда наше школе су са својом наставницом српског језика Бојаном Живановић и наставником математике Душаном Радојевићем присуствовали извођењу представе „Дневник Ане Франк“.

Након обраде „Дневника Ане Франк“ на часовима српског језика, ученици су изразили жељу да одгледају и позоришну представу рађену по мотивима ове потресне исповести једне од жртава Холокауста. То је прича о јеврејској девојчици која свој дневник испуњава догађајима, размишљањима, осећањима, стрепњама током двогодишњег скривања са породицом у тајним просторијама амстердамског поткровља за време Другог светског рата.

Представа је едукативног типа и шаље много дубљу поруку него што се у првом тренутку чини. Ана представља симбол једног времена, једног страдања и једне трагедије која је заувек променила овај свет. Она не престаје да машта ни у најтежим тренуцима и жуди за слободом, а њен дух, који и данас лебди над нама, поручује да је људски живот највреднији на свету.

     

„Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“

Ликовни конкурс (1. октобар)
У понедељак, 1. октобра 2018. године, у 11 часова, у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“, у Булевару краља Александра, одржано је ОТВАРАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ изложбом радова са ликовног конкурса „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“. Две наше ученице које су учествовале на овом конкурсу постигле су запажене резултате: Дуња Миливојевић, 1/3, освојила је 3. место, а Маша Ћирковић, 6/1, је похваљена. Изложба са проглашењем резултата конкурса и доделом награда уприличена је музичким програмом у извођењу ученица МШ „Владимир Ђорђевић“.
Музичка радионица (3. октобар) Спортска такмичења (3. октобар)
У оквиру Дечје недеље, 3. октобра у Музичкој школи "Владимир Ђорђевић", одржана је музичка радионица за основце. Ученици другог разреда су са својом учитељицом Орнелом Маслешом присуствовали радионици. У нашој школи су 3. октобра одржана спортска међуодељењска такмичења у фискултурној сали и школском дворишту са ученицима од 1. до 4. разреда.
"Улица за нас" (4. октобар) Квиз знања
У четвртак, 4. октобра, ученици четвртог разреда су са својом учитељицом Татјаном Ковијанић у просторијама општине Звездара присуствовали конференцији са трибином где је представљена реализација пројекта "Улица за нас - Булевар на Лиону" (уметнички истаживачки пројекат мапирања улица и града Боравка "Наша бајка"). Ученици петог разреда су на часу одељењске заједнице организовали Квиз знања. На тај начин, они су, уз игру, забаву и лепо дружење, дали свој допринос обележавању Дечје недеље.
"Између две ватре" (5. октобар) "Мисија: музеј" (5. октобар)
Продужени боравак првог и другог разреда је,у оквиру Дечје недеље, у петак 5.10.2018. године у школском дворишту организовао турнир "Између две ватре". У петак 5. октобра ученици петог разреда су са својом библиотекарком Бојаном Живановић присуствовали представљању нове књиге дечје списатељице Иване Нешић под насловом "Мисија: музеј".

Међународни дан музике

У нашој школи је 1. октобра 2018. године обележен Међународни дан музике. Ученици су израдили пригодан пано посвећен познатим композиторима, а три ученице шестог разреда, које такође похађају и музичку школу, уприличиле су то својим раскошним музичким талентом.

Ноћ истраживача

Као и неколико претходних година, и ове године смо посетили Ноћ истраживача. То је манифестација која се организује у септембру, а има за циљ популаризацију науке и учење кроз забаву.

Фотографије
У петак, 28.09.2018, ученици 5-1, 5-2 и 6-2 су, са својим одељењским старешинама, наставницима и директорком школе,посетили део ове манифестације који је био у тржном центру Big Fashion.

У ЕВРОПСКОЈ НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА 2018. видели смо копије инструмената и упознали се са музиком средњег века и ренесансе; видели смо како на керамичком точку настају предмети од глине; играли смо математичку игру из Кеније – Шисима; правили смо венце од дрвећа и цвећа и сазнали које су биљке нашим прецима биле најзначајније, које су користили у исхрани и како су се уз помоћ биљака лечили; видели смо зграде у Београду саграђене у периоду и у стилу сецесије; правили смо слова у стилу мозаика.

Утисци ученика су изузетно позитивни па се надамо да ћемо и следеће године бити гости овог научно-забавног догађаја.

Деца на интернету

У понедељак 24. септембра 2018. године у Дому омладине, ученици седмог разреда су са својом наставницом српског језика Бојаном Живановић и наставником математике Душаном Радојевићем присуствовали извођењу едукативне представе „Деца на интернету 2“.

Кроз три истините приче (“У КАНЏАМА ПЕДОФИЛА”, “ПЛАВИ КИТ”, “УНИШТЕЊЕ”), које су се догодиле у последњих годину дана у Београду и другим градовима у Србији, представљене су опасности које вребају на интернету, највише на друштвеним мрежама. Све три приче говоре о непажњи младих људи, као и о непознавању правила понашања на интернету. Такође, приче јасно стављају до знања колико је улога родитеља и наставника важна када је ова тема у питању.

Представа је намењена свој деци која су почела да користе интернет, али и наставницима и родитељима који морају да буду упознати са свим опасностима, како би на време могли да реагују и спрече да њихова деца буду жртве интернета.

Тематска недеља „Саобраћај“

У трећој недељи септембра у нашој школи је организовано тематско планирање у старијим разредима из свих предмета под називом „Саобраћај“. Ученици су са својим наставницима обрађивали наставне јединице које су у вези са овом темом.

Фотографије
На часовима математике и физике израђивали су се задаци у чијим се поставкама помињу превозна средства, израчунавале њихове брзине и те брзине изражавале у разним мерним јединицама. Правилном писању терминологије из области саобраћаја (назива разних превозних средстава) посвећена је пажња на часовима српског и страних језика, као и врстама возила и њиховим произвођачима. О хемији аутомобилских гума као и о водонику као гориву будућности говорило се на часовима хемије. Такође су представљена и путовања наших и страних великана, а о значају и улози мостова у спајању градова, људи, култура говорило се при обради “Мостова“ И. Андрића. Са Малим Принцем путовали сми на седам планета и упознали се са пилотом, тј. писцем А.С. Егзиперијем, а описивани су и међународни аеродроми у Лондону, Франкфурту, Дизелдорфу. Часови географије такође су били посвећени васиони и ваздушном саобраћају, али и саобраћају на води у оквиру хидросфере. Дотакли смо се саобраћаја и као једне од важних привредних грана, како у нашој земљи, тако и на другим континентима, а кроз Србију смо пропутовали и кроз дијалекте.

Недеља саобраћаја је успешно реализована уз велико интересовање ученика и на многим часовима су се израђивали панои.

Математика - блог о такмичењима и задацима

За ученике који желе да продубе своје знање из математике, да се опробају у решавању логичких загонетки и мисаоних проблема, да се спреме за неко математичко такмичење,... предлажемо:
Математика - блог о такмичењима и задацима