Прослава Светог Саве

Школска слава Свети Сава ове године је бројним активностима обележена у оквиру сваког одељења. На часовима српског језика и одељењских заједница читали смо текстове и приче о Светом Сави. На часовима музичке културе слушали смо Химну Светом Сави и друге свечане песме посвећене првом српском просветитељу и архиепископу. Часови ликовне културе омогућили су да ученици покажу изузетну креативност и жељу да ликовним путем прикажу лик и дело овог свеца. Ученици продуженог боравка заједно су са својим учитељицама дали креативан допринос обележавању школске славе. Дивни ликовни, као и литерарни радови ученика млађих и старијих разреда, обједињени су путем виртуелне изложбе. (Радове можете погледати на следећем линку.)

Made with Padlet

Срећну школску славу желимо свим запосленима и ученицима наше школе!


Свети Саво, ти помози!

Сви много волимо школску славу. И сви јој се радујемо. Бирамо рецитације, игроказе, деца се радују приредби, наставници и особље, такође. Ове године, због епидемије која не посустаје већ 11 месеци, прослава је била у складу са свим препорученим мерама.

Домаћини славе су били ученици 5-2, са разредном Тањом Бјелић. Славском обреду, поред свештеника Срећка, директорке Марице Ременски, 5-2 са разредном, присуствовао је и Тим за културу који чине Данијела Траиловић, Јелена Кнежевић, Слађана Бирманчевић и Ирена Митровић. Дечји радови супостављени на падлет, који је као и за Дан школе заменио приредбу.