Ученик генерације ОШ "1300 каплара" 2020/21. године - Маша Ћирковић

Ове године је осми разред у нашој школи завршила још једна сјајна генерација ученика. У последње две године су се сусрели са бројним изазовима које је донела новонастала епидемиолошка ситуација. Без обзира на нове околности, наши осмаци су успели да сачувају позитиван став, да буду пристојни, добри другари, али и да постигну одличне резултате и да учествују у бројним такмичењима. Многи од њих су обележили своју генерацију на свој начин, али само један од њих је ученик генерације. Ове године то је ученица Маша Ћирковић.

Моје име је Маша Ћирковић и рођена сам 30. јула 2006. године у Београду на Звездари. Поред тога што сам завршила Основну школу „1300 каплара“, завршила сам и Основну музичку школу „Др Војислав Вучковић“ и свирам виолину.

Већ пет година сам члан „Дечије драмске групе Радио Београда“ и од тада сам заволела глуму и сцену. Поред музике и глуме, добро ми иду и језици: немачки учим осам година, кинески пет, а енглески још од своје четврте године.

У школи су ме занимали разни предмети, али понајвише историја и географија, иако, нажалост нисам успела да идем на такмичења из географије због прошлогодишње епидемиолошке ситуације. Међутим, поред друштвених наука, ишле су ми добро и природне. На такмичења из физике идем од шестог разреда и успела сам сваке године да освојим неку награду.

Као што сам већ навела, свирам виолину, али поред тога волим и да певам, па сам зато и ишла на такмичење из певања и освојила прво место и на општинском и на градском такмичењу са кинеском песмом „ Peng you “, што на српском значи пријатељ.

Имам много хобија, али највише волим да читам књиге, гледам серије и филмове, и наравно да се дружим са својим пријатељима. Ова школа не само да ми је дала јаку основу за средњу школу, већ и добре пријатеље који ће ми увек бити драги. Али, оно за шта сам највише захвална јесте то што сам у ОШ "1300 каплара" упознала моју најбољу другарицу Софију Сарјановић која је заједно са мном прошла кроз многобројна такмичења. Јако сам срећна за сав успех који сам постигла и драго ми је што могу да представљам моју луду и незаборавну генерацију!