Акција цвећарске секције

Наша сарадња са локалном заједницом се наставља.Овог пута са Општином Звездара, која је финасирала цео пројекат. Организатор и реализатор је Клуб бригадира Авала-Звез-Звездара, а пројекат се зове ЕКО ОРА "Звездара 2021".

Одржан је 28. октобра 2021.године са ученицима старијих разреда.


Ученици су прво учествовали у радионици „Еколошки бонтон“

Ученици су на занимљив начин препознавали, пре свега себе, и своје понашање као и своје особине у односу на поштовање природе и заштиту животне средине. Износили су позитивне и негативне примере понашања појединаца као и колектива на пољу екологије у ситуацијама где су и сами били актери као и оне ситуације које су видели у медијима или на друштвеним мрежама.

Радионица „Из бригадирског дневника“

Ученицима је на хронолошки и интересантан начин презентована изложба и испричана прича о почецима и историјату омладинских радних акција: од Другог светског рата па до краја деведесетих. Допринос у овој радионици дали су ветерани из Клуба бригадира „авала-Звез-Звездара“ који су истргли сећања из својих бригадирских дневника.

Ученицима је скренута пажња и да ветерани из свих београдских општина, па и нашег Клуба, сваке године уређују обалу утврде на Ади Циганлији коју су градили, саде руже у част ослободилаца Београда у Другом светском рату.

Радна акција чишћења школског дворишта од лишћа и садња цвећа

Реализована је заједно са ветеранима Клуба бригадира. Кроз смех, шалу, тимски рад и дружење успешно је релизована и ова активност.


Приликом радова ученици су користили заштитне рукавице и скренута им је пажња о заштити на раду.

У паузи радионица ученицима је подељена бригадирска маренда, сокови и вода.