ЧАЈ, МАГИЧНИ НАПИТАК

Пројектна настава је ове године била посебно занимљива и укусна. Наиме, идеја наставница Драгане Рашуо и Милене Ранчић реализована је понедељак, 30.05.2022.

У овом пројекту учествовали су сви ученици и наставници који су се потрудили да овај пројекат буде занимљив, едукативан и предузетнички настројен. Уз домаћи чај од камилице, нане, жалфије и коприве, ученици су могли да се упознају са лековитим дејствима ових, али и других лековитих биљака које расту на нашем поднебљу. Нису изостали ни чајни колутићи.

Поред тога презентовано је како су се кроз историју употребљавале лековите биљке, као и која је симболика биља у књижевности и словенској митологији .

Све презентације су повезали наши врли информатчари Душан Радојевић и Јелена Николић који су били техничка подршка за квизове за ученике од четвртог до осмог разреда . Они су имали прилике да раде индивидуални или групни квиз на задату тему, а најбољима су додељени пригодни поклони (колачи надалеко чувене наставнице Мирјане Настић). Забаван је био и део у коме је наставница енглеског, Лола Миловановић представила чувену енглеску традицију чаја у 5.

Такође, ученици 7-3 разреда су се додатно потрудили и на цвећарској секцији од почетка школске године узгајали и неговали саднице, које су овом приликом продавали. Кроз паное, интерактивне квизове, поставку најбоље урађених хербаријума ученика петог разреда, као и занимљивости о пчелама, ученици, и сви гости су провели пријатно поподне уз дужење, радост и задовољство свих присутних, а новчана средства која су прикупљена ће бити искоришћена на најбољи начин и за добробит свих.