Свети Сава

Школска слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава и ове године прослављена је свечано сечењем славског колача, али без традиционалне приредбе због епидемиолошких мера.

Домаћин славе био је ученик осмог разреда и председник Ученичког парламента, Максим Поповић и његова породица. Сечењу колача присуствовали су, поред свештеника, представници Ученичког парламента, Савета родитеља, Школског одбора, породица домаћина славе и чланови колектива.

Светосавска недеља обележена обележена је бројним активностима на свим часовима, на секцијама, одељенским заједницама и у продуженом боравку. Читани су текстови и приче о Светом Сави, ученици су слушали Химну Светом Сави и друге свечане песме посвећене првом српском просветитељу и архиепископу, а на часовима ликовне културе ученици су показали изузетну креативност и жељу да ликовним путем прикажу лик и дело овог свеца. Ликовни радови ученика млађих и старијих разреда, обједињени су путем виртуелне изложбе.

Made with Padlet

Светосавска недеља обележена је и снимањем бројног видео материјала који је приказан на часовима уместо приредбе. Најраспеванији део делимо са вама.