Европски дан језика

Европски дан језика прославља се широм Европе 26. септембра. У нашој школи је обележавање овог датума својеврсна традиција будући да смо ове године већ осми пут осмислили активности како бисмо поспешили учење страних језика и показали зашто је битно неговати свој, али и друге језике.

Ученици петог и шестог разреда који похађају секцију енглеског језика одржали су мини радионице у одељењима другог и трећег разреда, а наставница енглеског језика је то исто урадила са ученицима првог разреда. Израђена је презентација о Eвропском дану језика на којој су могли да виде и науче разне занимљивости, а водитељи су их учили како да броје на италијанском, шпанском, француском и немачком језику. Неки ученици су и сами знали да броје на турском и грчком па су то поделили са својим другарима. Такође су и чули како да се представе, захвале и поздраве на неколико језика, а они најупорнији су научили да се представе и захвале знаковним језиком на енглеском и српском језику. Два ученика петог разреда су уредила пано у холу школе. Како би им ове активности биле занимљивије, ученици су могли да обоје разне европске заставе, да виде како изгледају њихове државе и како се на матерњим језицима исте зову.

Надамо се да ћемо и следеће године имати прилику да обележимо овај датум и даље пренесемо значај учења страних језика и упознавање других култура.