Пројектна настава - "Храна"

У среду, 09.11.2022, одржана је Пројектна настава под називом ”Храна”, у нашој школи. Ученици од петог до осмог разреда и њихови наставници су се потрудили да овај пројекат буде занимљив, едукативан и предузетнички настројен. Ученици петог и шестог разреда су имали задатак да на енглеском језику напишу рецепте по избору, да сниме видео о кувању, направе мени и да спроведу анкету међу другарима у вези са храном. За то су користили платформу Canva. Најзаинтересованији ученици петог и седмог разреда су се потрудили да искористе воће и поврће, и направе различите животиње и здрави воз од ових намирница.

Ученици шестог разреда су били подељени у групе и свака од група је имала задатак да направи дневни мени, који садржи правилан унос намирница у току дана. Такође, одржано је и такмичење у избору најбољег менија, и награда је припала ученику Луки Босић 6/2, на основу мишљења жирија, тајним гласањем. Ученици седмог разреда су имали задатак да спроведу истраживање на нивоу седмог разреда код ученика, захтевајући да израчунају свој индекс телесне масе, и на основу тога да прикажу резултате у којој мери се ученици здраво хране. Теодора Крнетић и Теа Коесхалл су представиле резултате на занимљив начин, свој публици.

Ученици осмог разреда, 8-1 су се позабавили и здравом и незравом храном и дали добар увод гостујућем родитељу и доктору ДР ФИЛГУД, који је у свом интересантном предавању указао свим посетиоцима на шифру здраве исхране, и учинио овај дан лепшим свим ученицима, који ће његове добре савете запамтити дуги низ година.

На самом крају су ученици петог разреда представили своје радове у облику поезије и прозе, која се односи на храну. Све време су ученици уживали у воћној салати и свежим соковима, за које се побринуо тим предузетника из одељења 8/1.

Ученици, и сви гости су провели пријатно поподне уз дужење, радост и задовољство свих присутних.