"Ризница талената"

На 6. републичком фестивалу под називом ,,Ризница талената" који организује учитељско друштво-Ниш, ученици старијих разреда наше школе учествовали су са својим ликовним радовима на ликовном конкурсу под називом "Заједно смо лепши, заједно смо јачи". Освојили смо 2. место и похвалу на републичком фестивалу, а дипломе су добили:

Име и презиме ученика/ученице Одељење Пласман
Страхиња Баћић 6/2 2. место
Марија Родић 6/1 похвала


Теквондо

НЕВЕРОВАТНА НИНА

Још медаља и успеха за нашу школу. Овога пута у спорту који нам је донео медаље на свим такмичењима - теквонду. Првенство Србије за пионире и јуниоре се одржало 15.05.2021. године у Београду, у Хали спортова "Ранко Жеравица", у организацији Теквондо Асоцијације Србије. На такмичењу је учествовало 719 такмичара. Наша Нина Станојевић освојила је злато.

Нина је чланица Теквондо клуба Галеб, Јуниор, А класа,- 42 . На Државном првенству је освојила златну медаљу.


Џудо

Градско првенство у џудоу за ученике основних и средњих школа одржано је 28. априла 2021. године у Спортском центру "Шумице". Ученик 3/1 разреда, Данило Ћурчић освојио је 1. место на овом такмичењу. Данилу честитамо и желимо му пуно успеха у наредним спортским такмичењима.


Физика

У суботу и недељу, 29. и 30.05.2021. године одржано је Државно такмичење из физике у Сокобањи. Нашу школу је представљала ученица Маша Ћирковић 8-1 и на том такмичењу је освојила похвалу. На Градском такмичењу је освојила друго место.

Искрене честитке нашој Маши!


Општинско такмичење из физике одржано је у суботу, 27.02.2021. у ОШ „Стеван Синђелић“. Ово су резултати наших ученика:

6. разред 7. разред 8. разред
Емилија Касами 2. место Максим Поповић 2. место Маша Ћирковић 1. место
Ања Ђунисијевић 2. место Вук Павловић 2. место
Ања Ерчевић 3. место

Предметни наставник: Снежана Човић


У суботу 24.04.2021. године одржано је Градско такмичење из физике. Ђаци са Звездаре су се такмичили на Физичком факултету. Нашу школу су представљала два ученика, Маша Ћирковић 8-1 и Максим Поповић 7-1.

Коначни резултати још нису објављени, али су објављене границе за наредни ранг такмичења. Маша Ћирковић се пласирала на Државно такмичење, које ће се одржати у Соко Бањи 29. и 30.05. 2021. Искрене честитке нашој Маши и пуно среће на Државном такмичењу.


Техника и технологија

Наша ученица 5/1, Нина Илић учествовала је на Републичком такмичењу из технике и технологије, које је одржано у Нишу 15.5.2021. године и освојила трећу награду.


У суботу 24.04.2021. године одржано је градско такмичење у ОШ “Илија Гарашанин“ у Гроцкој. Наша Нина Илић овога пута освојила 1. место и пласирала се на Републичко такмичење које ће се одржати 15.05.2021. у Нишу.


У суботу 17.04.2021. године у ОШ „Иван Горан Ковачић“ одржано је општинско такмичење из технике и технологије. Нашу школу представљало је 7 ученика петог, шестог и седмог разеда. Ове године је такмичење одржано у сасвим другачијим околностима и изостао је практични део. Ученици су радили само тест. Ученица 5/1 Илић Нина пласирала се на градско такмичење освојивши друго место и освојила 53 од укупних 60 бодова.


Српски

Маша Ракојевић, ученица 7-2, освојила је прво место на Општинском такмичењу рецитатора Звездаре, које, као и сваке године, организују Пријатељи деце Звездаре. Градско такмичење ће се одржати 5. маја.

Маша је победила песмом ДВАНАЕСТ ГОДИНА – Кимете Нумановић, уз малу помоћ своје наставнице Драгане Рашуо.


Општинско такмичење из српског језика и језичке културе је ове године било организовано само за ученике осмог разреда због тренутне епидемиолошке ситуације. Одржано је 24.априла 2021. године у Основној школи „Деспот Стефан Лазаревић“.

Ученице наше школе су учествовале на такмичењу и оствариле добре резултате. Софија Сарјановић (8/1) и Дуња Багаш (8/2) су освојиле треће место и пласирале су се на Окружно такмичење које ће бити одржано 16. маја 2021. године.


"Мали Пјер"

Ликовно

На општинском ликовном конкурсу "У сусрет Ускрсу", ученица Јана Долинга 5.2 освојила је 1. место.


Наши ученици, упркос мерама које спречавају нормално одвијање такмичења, нижу успехе. Тако су и овај пут остигли запажен успех на ликовном конкурсу за најбољу дечију карикатуру "Мали Пјер".

Општинско такмичење "Мали Пјер" одржано је у марту 2021. године.

Ученица Ања Илић (3/3) освојила је другу награду за карикатуру "Краљица Елизабета у Хермионином костиму".

Ученици старијих разреда су освојили два прва и једно треће место. Честитамо Иви Јовановић (7/2) и Долинга Јани (5/2), као и наставници Ирени Митровић.

На градском такмичењу, рад ученице Иве Јовановић 7/2 ушао је у ужи избор и биће представљен на виртуелној изложби.


Поводом обележавања Дечије недеље, Пријатељи деце Звездаре организовали су онлајн ликовни конкурс на тему "Шта у мом срцу лежи..."

Ученица наше школе Андреа Бојовић (IV-1) освојила је прву награду у категорији млађи основношколски узраст.

Ученица Јана Долинга (V-2) освојила трећу награду.

Честитамо!


Енглески

Општинско такмичење из енглеског језика за основне школе Звездаре
одржано је у нашој школи, у недељу, 21.2.2021. године са почетком у 10 часова.

ОШ „1300 каплара“ Панчина 1 21.2.2021. године 10 часова

Испод можете погледати резултате.ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ


Немачки

Школско такмичење из немачког језика одржано је 10.02.2021. године.

На такмичењу су учествовали:
1. Маша Ћирковић 8-1 36 поена
2. Софија Сарјановић 8-1 15 поена
3. Јелисавета Ћурчин 8-2 26 поена

Све три ученице су ишле на општинско такмичење, које је одржано 20.02.2021. у ОШ “Десанка Максимовић“.

Ученица Маша Ћирковић 8-1 је освојила 1. место на општинском такмичењу са 39 поена од 40.


Математика

На општинском такмичењу из математике, ученик 6. разреда, Јанко Ивић освојио је 2. место и самим тим се пласирао на окружно такмичење које ће се одржати 21.3.2021. године.

Окружно такмичење је планирано у две школе, ОШ "Бора Станковић" и ОШ "Данило Киш" на Вождовцу.

Јанку честитамо и желимо срећу на наредном такмичењу!


Мале олимпијске игре

У организацији „Београдске асоцијације за школски спорт”, у среду 3. марта 2021. године одржано је Општинско такмичење "Мале олимпијске игре - полигон свестраности" и то у две категорије - дечаци и девојчице. Ученици трећег разреда освојили су 2. место. Показали су брзину, спретност и прецизност, а уједно су се и лепо забавили.

Током такмичења, поштовале су све све мере заштите и превенције.


Пливање

Ученици наше школе опробали су се на Градском такмичењу у пливању, које се одржало 18. и 19. фебруара 2021. године на затвореном базену СРПЦ "25 мај".

Дана 18. фебруара на такмичењу учествовала су 4 ученика млађих разреда (Бојовић Андреј 1/2, Ћурчић Данило 3/1, Живковић Дуња 3/2, Бојовић Андреа 4/1). Ученик Данило Ћурчић (3/1) освојио је 3. место (леђни стил), а ученица Живковић Дуња (3/2) освојила је 4. место.

Дана 19. фебруара на такмичењу за ученике старијих разреда нашу школу су представљали следећи ученици: Јована Ранкић (5/2), Олга Бојовић (6/2) и Сава Мијаиловић (8/2), који је освојио 5. место (стил краул).

Похваљујемо и остале ученике који су учествовали!


Стрељаштво

Наш Ђорђе Бранковић (6-3) наставља да ређа успехе у стрељаштву. После ваздушне пушке, освојио је још једну медаљу. У 4. колу Лиге стрељачког савеза Београда, освојио је треће место у дисциплини пиштољ.

Браво, Ђорђе, желимо ти још пуно медаља.


Ђорђе Бранковић, ученик 6-3, је тек у септембру почео да тренира стрељаштво, категорија ваздушна пушка, а у децембру је, са својом екипом освојио прво место у другом колу београдске лиге. Пласирао се, у појединачној конкуренцији у треће коло.

Браво Ђорђе, навијамо за тебе.