Међународно такмичење у синхроном пливању

Првог викенда децембра, на базенима Спортско рекреативног центра Врачар, одржан је 18. Кристал куп, који је једно од престижнијих Међународних такмичења синхроног пливања за узрасну категорију пионира, која обухвата три подкатегорије: 8 година и млађе, 10 година и млађе и 12 година и млађе.

Организатор такмичења је Клуб за синхроно и уметничко пливање „Врачар“, а покровитељи такмичења су Секретаријат за спорт и омладину и Градска општина Врачар, уз техничку подршку Савеза за синхроно пливање Србије.

Ове године је учествовало 180 такмичара које су чинили чланови 10 клубова из Србије, као и тимови из Хрватске, Словеније, Бугарске, Мађарске (која је једна од значајнијих екипа овог дела Европе) и репрезентација Украјне (која је једна од најзначајнихих екипа светског ранга).

Ученица VI/2 Лара Веселиновић, члан Клуба за уметничко и синхроно пливање „25.Мај“, је уз своје другарице из клуба успела да освоји III место и бронзану медаљу у дисциплини тим (која осим кореографске, захтева и физичку умешност што доводи до технички тачно изведених синхроних покрета ), као и III место и бронзану медаљу у дисциплини комбинација (која је посебно занимљива, јер представља спој кореографије, уметности, технике и тактике).

Велики успех је стати раме уз раме са најбољима, а још већа част је поделити победничко постоље са њима.