Школско такмичење рецитатора

Школско такмичење рецитатора, на коме су учествовали ученици млађих разреда ОШ „1 300 каплара“, одржано је 5. марта 2020. године. Учествовало је 11 ученика (9 девојчица и 2 дечака).

Нашу школу ће на Општинском такмичењу рецитатора представљати два ученика, која деле прво место. То су ученица другог разреда Нина Петровић (2-2) и ученик трећег разреда Немања Сарић (3-1). Нина ће нас представљати рецитацијом песме „Хоће ветар у пензију“, песникиње Татјане Ђулинац. Немања је одабрао песму „Родитељска брига“, песникиње Славице Јовановић.

Друго место деле следећи ученици: Нина Арежина (2-1), Маша Атанасијевић (2-2), Ања Илић (2-3), Валентина Станимировић (3-1) и Јана Стефановић (3-2).

Треће место деле ученици: Ливија Лисинац (2-1), Војин Остојић (2-1), Дуња Миливојевић (2-3) и Софија Јовановић (3-2).

Похваљујемо све рецитаторе за труд и успех на такмичењу!

УЧЕНИЦИ ОД 5-8.

У школи „ Др Арчибалд Рајс“ 6.3. текуће године, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике старијих разреда. Жири је имао пуно посла да од 16 рецитатора изабере најбоље јер су сви, заиста, били одлични. Ипак, школу ће на Општинском такмичењу представљти Маша Ракојевић из 6-2 и Софија Сарјановић 7-1.

Друго место су поделили Нина Масал 5-3, Дејан Црнобрнић 5-3 и Маша Ћирковић 7-1.

На трећем месту заједно су се нашли : Магдалена Матић 5-1, Викторија Станимировић 5-2 и Сергеј Рудан 5-3.

Наша ученица Нина Масал, која је прошле године била трећа на Републичком такмичењу ће бити водитељ оовогодишњег Општинског такмичења рецитатора које ће се одржати у Пан театру.