Посета Фестивалу науке

Међу 26 хиљада посетилаца овогодишњег, осмог по реду Фестивала науке (4-7.12.2014), нашло се и стотинак ученика основне школе "1300 каплара" заједно са осам предметних наставника. У несвакидашњем амбијенту показано им је како се уз помоћ необичних научних експеримената школско градиво може учинити приступачнијим и занимљивим. Такође, ако је било оних који су сумњали у плесање пламена у ритму музике, у могућност уништавања непријатељске флоте уз помоћ огледала или низ других, само наизглед невероватних ствари, чак 550 научника из разних области, потрудило се да на најзанимивији могући начин њихове сумње распрши.

Насмејана лица, зачуђени погледи те блицеви или препознатљиви звук фотографисања указивали су на то да је програм Фестивала и те како атрактиван и примамљив. Није сметала ни огромна гужва која је владала на месту дешавања јер је добра организација и ангажовање великог броја младих и надахнутих демонстратора учинила да се све одвија у најбољем реду.

Иако је за место дешавања одређен Цептер Експо Центар (некадашња РК Клуз) и Студентски културни центар, кроз разговор одушевљених ученика и наставника школе "1300 каплара" део Фестивала науке пренесен је и у аутобусе којима су се враћали, а о њему се разговарало и наредних дана.

Писмо родитеља поводом посете Фестивалу науке.