Активности библиотеке

Обележавање Дана дечијих библиотека
Дечији дан библиотеке ове школске године прославили су ученици свих одељења првог разреда у својој школској библиотеци, 20. новембра 2015. Деца су са својим учитељима и библиотекарком разговарали о књигама и њиховој важности.

Причали смо о томе зашто је лепо и важно читати; о томе како се књиге позајмљују и враћају у библиотеци; али и зашто и како се књиге уопште чувају, било да у наше сопствене, позајмљене од библиотеке или најбољег друга.

На крају, што није најмање важно, навикавали смо се на, нама првацима нову, школску библиотеку, да бисмо пожелели да је често поново посетимо.

Реализација Ивана Ристић, наст. енглеског језика и библиотекарка

„Упознавање са школском библиотеком“
11.12.2015. Час „Упознавање са библиотеком“ одржан је у оба одељења другог разреда. Разговарали смо о књигама, задуживању и раздуживању, чувању књига. На крају смо уживали онако као се ужива у библиотеци - читали бајку „Свињар“ Х. К. Андерсена.

Реализација Ивана Ристић, наст. енглеског језика и библиотекарка

„Вини Пу и Александар Милн“
18.12.2015. Одржан је час „ Вини Пу и Александар Милн“ у оба одељења трећег разреда. Разговарали смо књизи, затим драматизовали један занимљив одломак уз помоћ реквизита – слика. Претварали смо се у јунаке своје омиљене књиге, уживали у њиховим пустоловинама, а можда понешто и научили о њима ињиховим навикама.

Реализација Ивана Ристић, наст. енглеског језика и библиотекарка

Сарадња са библиотеком „Станислав Винавер“
Остварена је лепа сарадња са колегиницом Драганом Малић, која је у име своје библиотеке поклонила неколико књига нашој школи.

Почела је „Читалачка значка“ о којој су наша деца обавештена. У плану су и посете „Винаверу“ и заједнички часови у другом полугодишту.