"Каплари" - лист ученика школе "1300 каплара", број 3. - фебруар 2016. године

Драги читаоче,

Да, наша мала дружина за тебе је поново припремила право шаренило занимљивог, духовитог и поучног штива. Оно што посебно треба да радује како старе чланове тако и тебе као нашег читаоца јесте успешно укључивање у секцију нових чланова, наших петака, који су имали тежак задатак да надоместе одлазак прекаљених новинара након њиховог завршетка основношколског образовања и одласка у средње школе.

Са њима у екипи, уз већ искусне чланове бритки умови и оштра пера наших малих новинара за тебе ће и у будућности пажљиво стварати текстове, имајући на уму твој узраст, интересовања и потребу да се стално усавршаваш и биваш бољи кроз нова сазнања.

Комплетан часопис "Каплари", број 3. можете погледати овде.

 

"Каплари" - лист ученика школе "1300 каплара", број 2. - децембар 2014. године

Драги читаоче,

Вредни чланови новинарске секције ОШ „1300 каплара“ су се прихватили свог посла са великом усрдношћу што је резултирало новим бројем часописа „Каплари“ који држиш у рукама. Надамо се да ће ти се допасти његов шаролики садржај који обухвата вести из школе, литерарана остварења ученика, занимљиве текстове, забавне главоломке, школски хумор... Све оно што ћете наћи између корица, настајало је тако што се у сваком тренутку у виду имао ученик основне школе, његове склоности и интересовања. Дакле, лист је обликован према једној јединој мери- основцу. То свакако не значи да своје читаоце неће наћи и међу члановима других групација, попут родитеља, старијих пријатеља итд.

Број излази пред сам крај календарске године, када је интензитет школских обавеза прилично велики па је стога велика и вероватноћа да ћеш време за читање „Каплара“ пронаћи тек на распусту који ће на тај начин бити угодно и корисно проведен. Није искључено да ће ти ово штиво прекратити и занимљивијим учинити и неко путовање које у току распуста будеш преузео.

У сваком случају, било да се на читање бациш већ у школи, одмах по доласку у посед овог броја или мало касније, битно је да знаш да те и у наредном полугодишту очекује један овакав број или можда још бољи, будући да искуство наших малих новинара постаје све веће, а самим тим напредује и њихов рад.

До тада, срдачно те поздравља и предстојеће празнике честита, новинарска секција ОШ "1300 каплара"!

Комплетан часопис "Каплари", број 2. можете погледати овде.