Прослава Дана школе

Свечана прослава Дана школе одржана је у суботу, 14. новембра 2015. године. Програм је обухватио изложбу ликовних радова посвећену јунацима Првог светског рата по којима школа носи име, изложбу ликовних и литерарних радова на тему: „Моја школа“, изложбу и штандове страних језика и приредбу.

Први део приредбе посвећен је нашим капларима и овај тематски блок заокружиле су: Химна школе, рецитал који су извели ученици осмог разреда, хорске песме и перформанс секције за драму и сценски покрет.

Други део приредбе имао је мото: „Колико језика знаш, толико вредиш!“ Желели смо да вам прикажемо како, осим на нашем језику, наши ученици знају да певају, глуме, рецитују и на страним језицима. За наше ђаке је учење енглеског, руског и немачког језика стваралачка игра која ће им омогућити стицање пријатеља широм света. У томе ће им помоћи и нова фоно-лабораторија, учионица опремљена савременом технологијом, која ће учење језика учинити још занимљивијим, лакшим и забавнијим.

Песме на енглеском, руском и немачком језику, плес уз песме на страним језицима, драматизација приче „Маша и медвед“ на руском језику, универзални и свима разумљив језик плеса и ритмичке гимнастике, рецитовање, све то повезано у разнолик, садржајан програм учинило је ову приредбу занимљивом и веома успешном.

На завршетку програма директорка школе Марица Ременски наградила је књигама најуспешније учеснике такмичења у току прошле школске године, као и ученике који су посебно допринели промоцији наше школе.

Хвала свима који су учествовали у припреми и реализацији прославе Дана школе, а посебно нашим талентованим ученицима!