Међународни дан књиге

Међународни дан књиге и ауторских права, 23. април, у нашој школи је обележен низом разноврсних активности у којима је учествовао велики број ученика школе.

На редовним и угледним часовима српског и енглеског језика у старијим разредима, ученици су тумачили књижевна дела, истицали уметничке вредности дела, а традиционалније методе у анализи вешто су комбиновали са презентацијама, дебатама, приказима дела уз помоћ дигиталне технологије. Часови информатике били су одлична припрема оваквих презентација. Обележавање Дана књиге дало је свечанији и пригодан карактер овим изузетно занимљивим часовима, а деца су са посебном заинтересованошћу говорила о књигама које су изабрала по свом избору.

У холу школе, на паноима, направили смо изложбу илустрација, ликовних радова, фотографија и текстова о овом међународном празнику.

Организовали смо и реализовали Мали сајам књига. Дана 25. априла у школском дворишту, ученици старијих разреда су на својим штандовима изложили велики број књига, различитих жанрова. Била је то лепа прилика да ученици разговарају о омиљеним књигама, да их препоруче за читање, да размењују и позајмљују књиге једни другима. Ово занимљиво и корисно дружење уз разговор о књигама деца су искористила и за израду "топ-листе" омиљених књига и многи од њих нису крили задовољство што су сазнали за неко дело које ће ускоро читати.