Дан људске солидарности

Новогодишње хуманитарне активности
У децембру 2016. године, у нашој школи је организована хуманитарна акција: Прикупљање новчаних средстава за набавку медицинских помагала и трошкове лечења Анђеле Вудраг, ученице 6-2.
Организоване су и реализоване новогодишње културне активности: одлазак у позориште, журка, новогодишњи базар, а прикупљени новац деце која су се у великом броју одазвала усмерен је акцији солидарности.
Захваљујемо се свим нашим ученицима, њиховим родитељима, наставницима и осталим запосленима у школи за учешће у хуманитарној акцији.
Новогодишња журка, гледање позоришне представе, празнични базар на којем су ученици продавали разноврсне предмете и украсе које су радили сами или уз помоћ својих учитеља, донели су много радости деци, а чињеница да је прикупљени новац намењен нашој Анђели учинила је ове новогодишње културне активности још лепшим и значајнијим.
Широм света 20. децембар се обележава као Дан људске солидарности, који су установиле Уједињене нације 2006. године. Овај дан служи као подсетник људима да помажу једни другима и да се успешно суочавају са данашњим изазовима као што су: болест, глад, сиромаштво, елементарне непогоде, тероризам, епидемије.

Поводом обележавања овог дана, како би била истакнута важност солидарности и заједништва међу људима, у нашој школи је организована хуманитарна акција прикупљања новчаних средстава за набавку медицинских помагала и трошкове лечења Анђеле Вудраг, ученице VI/2 разреда. У овој акцији ученици су учествовали:

  • уплатом новца одељењским старешинама,
  • ангажовањем у новогодишњим културним активностима.

Међународни дан солидарности треба да нас подстакне да свакодневно, сви заједно, размишљамо о начинима помоћи људима којима је она најпотребнија.