Стазама Бранислава Нушића – час амбијенталне наставе

Ученици 6/2 одељења наше школе су са својим одељењским старешином Бојаном Живановић и наставницом српског језика Бранком Текић кренули 25. априла 2018. године у шетњу названу Стазама Бранислава Нушића. Том приликом, они су посетили неколико локалитета везаних за живот и рад једног од наших најпознатијих комедиографа.

Након обраде Нушићеве „Аутобиографије“ на часовима српског језика, изведен је и час амбијенталне наставе. На тај начин, ученици су могли да направе паралелу и уживо виде место на коме је некада била кућа у којој се родио Алкибијад Нуша (како му је иначе било име), данас трезор Народне банке, његов споменик на Тргу републике, зграду Народног позоришта чији је био један од управника, а где се и данас изводе представе по његовим текстовима, улицу која је названа по њему, кафану „?“, као и његов гроб на Новом гробљу са спомеником у облику пирамиде, који је он сам, још за живота, пројектовао.

Крајње одредиште било је Српска академија наука и уметности, чији је Нушић био члан. Ученици су имали прилику да обиђу одређене делове ове палате и тиме заокружили причу о Браниславу Нушићу.