"Кључ је у књигама!" – посета Сајму књига

И ове године, ученици седмих и осмих разреда наше школе посетили су Међународни београдски сајам књига, 62. по реду, чији је слоган био: „Кључ је у књигама!“. Они су са својим наставницама српског језика и књижевности Бранком Текић и Бојаном Живановић у уторак, 24. октобра 2017. године присуствовали највећој културној манифестацији у региону. Ово је за њих била прилика да на једном месту обиђу велики број издавача и упознају се са актуелним ауторима и насловима домаће и светске књижевности.

Посета Сајму књига имала је за циљ да, у време бурног развоја технике и технологије, укаже нашим ђацима на значај неговања љубави према књизи и тако их заинтересује за читање. Такође, успостављена је и сарадња са великим бројем издавачких кућа и уговорене су промоције и изложбе дечјих књига, као и гостовања неколико наших најпознатијих и деци најзанимљивијих писаца.

Упркос кишном дану, наши драги школарци су се одазвали у великом броју. Провели су неколико сати у разгледању и одабиру књига по свом укусу и вратили се кући пуни утисака.