Прослава Савиндана

У суботу, 27. јануара, прославили смо Савиндан у веома свечаној атмосфери. Велики број ученика и наставника наше школе се потрудио и припремио приредбу у славу и част највећег српског сина Светог Саве.

Свечана прослава школске славе отворена је „Светосавском химном“, након које су уследили служба и ломљење славског колача. Разноврстан програм започели су наши најмлађи учесници, ученици 1/2, који су извели рецитал „На Савиндан“. Живот Светог Саве дочарали су нам ученици 3/1 својом драматизацијом, а фолклорна секција ученика другог разреда извела је колаж народних игара. Нина Масал, ученица 3/3 одрецитовала нам је песму „Српска слава“, а ученици 4/2 су нам извели кратак комад „Све за Саву, а Саву ни за шта“. На крају првог дела приредбе чули смо прелепе гласове Елене Хинић и Неде Кринуловић у песми „Жубор вода жуборила“.

У наставку програма смењивало се неколико поучних легенди које говоре о мудрости нашег просветитеља, у извођењу драмске секције, и неколико традиционалних песама које је отпевао хор. Богат и садржајан програм зачинила је наша разиграна фолклорна секција „Градским играма“ и тако приредбу завршила на пригодан начин.

У нади да смо испунили очекивања свих наших гостију који су својим присуством увеличали ово славље достојно личности коју обележавамо, радујемо се новом сусрету.