Дан примирја у Првом светском рату

Из године у годину наша школа, симболично, 11. новембра обележава Дан примирја. То је дан који представља сећање на завршетак Првог светског рата, дан када је победила правда и жеља за слободом. Ове године тај исти дан има посебан значај, јер се обележава његова стогодишњица.

ОШ "1300 каплара" на својствен начин обележила је Дан примирја у Првом светском рату. Ученици осмог разреда направили су паное чији је акценат првенствено био на пробоју Солунског фронта и завршетку Првог светског рата. Они сукроз фотографије приказали део атмосфере која је владала на фронту, ратна дејства, али и одмор и слободно време војника. Такође, приказане су слике и пропагадни материјал из европске штампе који најбоље описују расположење и еуфорију која је владала у Европи после потписивања примирја.

И Дан школе, 15. новембар, био је у знаку Првог светског рата. Сви гости и ученици носили су Наталијину рамонду, симбол српског страдања и уздизања у рату. Хор је певао "Тамо далеко" и "Креће се лађа француска" доприневши да сам Дан школе и обележавање Првог светског рата добију сентименталну вредност.