Јутјуб и дигитални идентитет

У четвртак, 16. маја 2019. године, 12:30 - 15:00 h, у Великој сали ГО Звездара, одржана је трибина под називом „Мој јутјуб канал – култура, могућности, цаке и трикови“.

Трибина је организована са циљем оснаживања младих да одговорно користе дигиталне технологије и информишу се о могућностима које нуди јутјуб, инстаграм и друге друштвене мреже. Соња Стаменовић, запослена у Одељењу за друштвене делатности водила је трибину. Стеван Филиповић, познати режисер и професор на Академији уметности и Владимир Марковић Looney, један од модератора на Балкан тјуб фесту, упознали су младе са процесом израде аудио визуелних садржаја, њиховим постављањем и промовисањем на јутјубу и инстаграму, a њима су се придружили и познати јутјубери Џени Мартин и Дуле PCAXE. Посебно је наглашена важност поштовања ауторских права и изградње дигиталног идентитета, са циљем развијања дигиталних компетенција и медијске писмености младих.

Овој трибини присуствовало је троје представника Ученичког парламента наше школе, али и осталих основних и средњих школа општине Звездара.