Свети Сава – школска слава

Ове године, прославили смо Савиндан у недељу, 27. јануара, на веома свечан начин. Ученици и наставници наше школе су се потрудили и припремили приредбу у славу и част највећег српског сина – Светог Саве.

Свечана прослава школске славе отворена је „Химном Светом Сави“, након које су уследили служба и ломљење славског колача. Програм је био разноврстан. Смењивали су се рецитали у извођењу ученика другог и трећег разреда са неколико традиционалних песама које је отпевао хор. Наши најмлађи учесници, ученици првог разреда, свој допринос дали су извођењем кратког комада и колажом дечјих народних игара. Две талентоване девојчице улепшале су нам овај свечани дан: Софија Бјелић, ученица првог разреда, својим анђеоским гласом, изводећи песму „Ноћ прекрасана“ и Теодора Крнетић рецитујући своју ауторску песму о Светом Сави. У завршном делу приредбе чланови драмске секције извели су представу „Свети Сава“ у којој су нам изнели још неке занимљивости из живота српског просветитеља.

Након свечаног програма, директорка школе је поделила награде ученицима који су постигли запажене резултате на такмичењима у претходној школској години, а публика је позвана да се придружи нашем хору у извођењу песме „Пукни зоро“, чиме је свечаност и завршена.