Ђачка песничка сусретања

И ове школске године, млади песници наше школе учествовали су на традиционалној манифестацији „Ђачка песничка сусретања“. Први део такмичења одржан је у уторак, 12.11.2019. у Библиотеци „Бранко Миљковић“, када су своје песме су читали ученици наше школе, као и ученици још 3 звездарске школе.

Наредних дана, своје песме су читали ученици осталих школа наше општине. Била је то лепа смотра дечјег стваралаштва, а стручни жири који је предводила песникиња Драгана Младеновић изабрао је победничку песму сваке школе. Својим песмама су се представили наши даровити млади песници:Анита Тривић, Теодора Крнетић и Алекса Миленковић, сви ученици из 4-1, као кандидати за млађи узраст. Песникиња водитељка ове манифестације и остали чланови жирија одлучили су да нас на Општинском такмичењу представља Теодора Крнетић песмом „За петнаест минута“.

За старији узраст наше школе, наступили су: Ања Ерчевић, Олга Бојовић, Нађа Веселиновић, Страхиња Баћић, сви из 5-2, Анастасија Орловић, 5-1 и Ива Јовановић, 6-2. Жири је као победничку песму наше школе изабрао песму „Мој чаробни штапић“ чији је аутор Нађа Веселиновић, 5-2.

У понедељак, 18. 11. 2019. године одржано је Општинско такмичење „Ђачка песничка такмичења“ када су наступили најбољи песници свих школа. Наше кандидаткиње су успешно представиле школу својим песмама, а са задовољством истичемо да је Теодора Крнетић, ученица 4-1 освојила 3. место.

Све песме наших младих песника можете прочитати на сајту школе, у оквиру сегмента „Литерарни кутак“ огранка „Ђаци“.