Драги осмаци,

Налазимо се на крају стазе дуге осам година, а свих осам година вашег школовања корачали смо заједно. Сада се ви опраштате од свих нас, и како каже Мика Антић, страшно дугим корацима одлазите у свет, у нову школу, у будућност.

Сви ми који смо вас пратили од првог слова до матурског испита, желимо вам светлу и блиставу будућност. И, надамо се, да ћете се понекад вратити да нам испричате новости из вашег живота. Увек ћемо бити ту за вас.

Осећам да сте љути јер вам се чини да вам је неко украо последњи, онај најлепши месец у школи и да због тога нисте стигли да још једном загрлите друга, другарицу, да на одмору видите своју симпатију, да заједно слушате музику на путу до школе.

Осећам да сте љути. А, љута сам и ја јер нисам могла ни да замислим овакав растанак. Сви растанци су болни, а овај је још тежи јер не можемо да се растанемо онако како смо замишљали. Свима нам је ова ситуација украла могућност да се загрлимо, запевамо, заплачемо...

А, сада треба да се и опростимо преко интернета, онако како смо и комуницирали последњих месеци.

Данас, 5.6.2020. године се опраштамо од свих вас рођених 2005. године. Сви часови су одржани, оцене су закључене. Није се чуло последње звоно. А, ипак је крај.

Можда се понекад и нисмо разумели, али смо вас увек волели и подржавали. И увек ћемо бити ту за вас. Верујем да ћемо успети да превазиђемо овај горак укус растанка. Сачувајте сећање на све лепе тренутке и на ову безбрижну етапу живота.

Веома смо поносни што смо били део вашег живота, одрастања и искрено се надамо да ће вам ових осам година у заувек вашој ОШ „ 1300 каплара“ остати у лепој успомени.

Драги наши матуранти, Желимо вам пуно успеха и среће у даљем школовању и животу.

Колектив ОШ „1300 каплара“

https://www.youtube.com/watch?v=QgVOEAqeGSw