Ученик генерације ОШ "1300 каплара" 2019/2020 године - Нађа Полугић

Ове године осми разред је у нашој школи завршила једна изузетна генерација ученика. Било је ту пуно ученика који су били одлични, који су били пристојни, добри другари, хумани... За себе и своју школу освојили су бројне награде и медаље. Да пропозиције дозвољавају могло је да се избере неколико ученика који су, заиста, обележили генерацију. Ипак, само један од све те изузетне деце је ученик генерације. То је Нађа Полугић. Пошто она најболљ зна шта је све урадила и освојила од награда током свог осмогодишњег школовања, прочитајте шта је она рекла о себи.

НАША НАЂА

Рођена сам 23. августа 2005. године у Краљеву. Свих осам разреда имала сам одличан успех (5,00) и примерно владање. Прва четири разреда основне школе завршила сам у Краљеву. Од првог до четвртог разреда учествовала сам на такмичењима из математике. У четвртом разреду освојила сам друго место на општинском такмичењу. Пре почетка петог разреда преселила сам се у Београд и кренула у Основну школу "1300 каплара". Наставница српског језика у мени је пробудила љубав према граматици српског језика, па сам се од петог до осмог разреда сваке године такмичила и освајала запажане резултате. У петом разреду освојила сам треће место на општинском такмичењу, а у шестом друго место. У седмом разреду на општинском такмичењу сам освојила треће место, док сам на градском освојила прво место са освојених максималних 20 поена. У седмом разреду, када сам добила хемију као нови предмет, одмах сам је заволела и била амбициозна да се опробам и у тој науци. На општинском такмичењу из хемије освојила сам друго место, док сам на градском освојила треће место. У осмом разреду, због специфичне епидемиолошке ситуације, нисам успела да поново седнем у такмичарске редове.

Као мала бавила сам се плесом. Често сам учествовала на разним такмичењима на којима сам увек освајала нека од прва три места. Од првог разреда свирам клавир. Поред музике интересујем се и за спорт и јако волим да тренирам. Активно тренирам веслање у Веслачком клубу "Црвена звезда". Учествујем на разним екипним и индивидуалним такмичењима из тог спорта и освајам медаље. Освојила сам две златне и једну сребрну медаљу на такмичењу "Астра". Једну златну и једну сребрну медаљу на регатама које организује веслачки клуб. На општинском такмичењу "Ергонаут Чукарица", као и на трци штафета на ергометрима освојила сам златну медаљу. Такође, течно говорим енглески језик.